Meer dan 30 jaar professionele ervaring

BV Cyclotron VU, opgericht in 1987 in Amsterdam, heeft zich snel ontwikkeld tot een gerenommeerd specialistisch farmaceutisch bedrijf. We zijn uitsluitend actief in het snel groeiende gebied van nucleaire geneeskunde. Het aantal radiofarmaca en radiochemicaliën dat we elk jaar produceren, groeit gestaag.

Klanten
Onze klanten zijn voornamelijk nucleair geneeskundigen die onze producten gebruiken voor beeldvormende technieken, zoals PET en SPECT. De Nederlandse en internationale nucleaire geneeskunde maakt met succes gebruik van onze hoogwaardige radionucliden in alle stadia van de klinische zorg, van commercieel gebruik tot onderzoeksdoeleinden en klinische studies. Onze sterke nadruk op onderzoek en ontwikkeling geeft aan dat onze producten niet beperkt zijn tot klassieke toepassingen in de oncologie, maar ook gebruikt kunnen worden voor nieuwe toepassingen zoals in neurologie en cardiologie 

Team
We hebben momenteel ongeveer 50 mensen in dienst. Ons portfolio bevat zes producten, met een huidige productie-output van meer dan 70.0000 patiëntendoses per jaar. Met drie cyclotrons en verschillende GMP-hotlabs zijn we een van de best uitgeruste centra voor de productie van radiofarmaceutica in de Benelux en één van de eerste commerciële fabrikanten van GMP-conform zirkonium-89 in de wereld. Tegen 2021 zullen we onze positie als Europese leider op het gebied van nucleair geneeskundig onderzoek en productontwikkeling verder hebben versterkt door een nieuwe faciliteit op te richten en onze productiecapaciteit uit te breiden. Deze gloednieuwe ultramoderne faciliteit maakt deel uit van het Amsterdam UMC Imaging Center.

Veiligheid
Onze strikte naleving van veiligheidsnormen en onze sterke toewijding om hoogwaardige radiofarmaceutica en radiochemicaliën te produceren, hebben ons terecht de reputatie opgeleverd een uitstekende en betrouwbare productielocatie te zijn, met een robuuste capaciteit en opmerkelijk flexibele productieprocessen.

Levenskwaliteit van onze patiënten verbeteren
Gedreven door onze passie om producten te maken die helpen het leven van patiënten helpen verbeteren, zet ons bedrijf zich sterk in voor onderzoek en ontwikkeling: we investeren het grootste deel van onze winst in onderzoek. Gevestigd op de campus van de Vrije Universiteit Amsterdam en het Amsterdam UMC, profiteren wij dagelijks van de samenwerking met onze aangrenzende onderzoekspartners. Met hooggekwalificeerde specialisten als buren, beschikken we over een ideale omgeving om nieuwe producten te ontwikkelen die aansluiten bij de allernieuwste onderzoeksresultaten in de nucleaire geneeskunde. Door onze partners zorgvuldig te selecteren, verzekeren we onze klanten ervan dat onze producten voldoen aan de hoogste kwaliteits-, veiligheids- en milieunormen. Onze partners Revvity en Curium Pharma garanderen de veilige en betrouwbare distributie van onze producten.

Waarden
Eén van onze kernwaarden is dat kwaliteit zich niet alleen in het eindproduct bevindt, maar ook in ons productieproces en de deskundigheid van ons onderzoeksteam. Samen met onze zorgvuldig geselecteerde distributiepartners hebben we een op maat gemaakt kwaliteitsborgings en kwaliteitscontrolesysteem ontwikkeld. Het borgen van maximale patiëntveiligheid vormt de kern van dit systeem. Daarom produceren wij in overeenstemming met nationale- en internationale veiligheidsnormen en richtlijnen. We kunnen onze klanten verzekeren dat onze producten voldoen aan de hoogste kwaliteits-, veiligheids- en milieunormen.