Binnenkort naar het Imaging Center

Binnen een paar maanden gaan de deuren open naar een volledig geïntegreerde, ultramoderne beeldvormingssite. Deze nieuwe, opwindende faciliteit zal ons in staat stellen een dieper inzicht te krijgen in de structuren en functies van het menselijk lichaam. Het zal een cruciale rol spelen bij de succesvolle en efficiënte ontwikkeling van nieuwe diagnostische en medicamenteuze therapieën.

De faciliteit biedt de volgende partners een voorheen onbekend niveau van nauwe samenwerking:

  • LaserLab Amsterdam
  • Fysica en medische technologie
  • BV Cyclotron VU
  • Radiologie
  • Nucleaire geneeskunde en PET-onderzoek

BV Cyclotron VU behoort tot het netwerk van beeldvormingsexpertise van het VUmc Imaging Center. Dit centrum werkt nauw samen met fabrikanten van beeldtechnologieën, zoals Philips. Met de steun van BV Cyclotron VU en IBA, zal het VUmc Imaging Center helpen bij het ontwikkelen van nieuwe tracers en het testen van nieuwe medicamenteuze therapieën voor toonaangevende internationale biotech- en farmaceutische bedrijven. In het Imaging Center zullen onze partners en wij deelnemen aan klinische onderzoeken in fase I / II-onderzoeken, met de logistieke en analytische ondersteuning van organisaties zoals het Center for Human Drug Research (CHDR), EORTC en het Image Analysis Center. Het Imaging Center is ook toonaangevend op het gebied van R & D op het gebied van optische technieken, met de hulp van LaserLab en LASERLAB Europe, een Europees onderzoeksconsortium dat uit 17 centra bestaat.

Synergieën creëren Het nieuwe centrum zal de ontwikkeling van hybride technologieën vergemakkelijken die de kern vormen van innovatie in beeldvormingstechnieken. De nieuwe faciliteit zal ook een patiëntenzorgcentrum bieden waar alle beeldvormingsprocedures zullen worden uitgevoerd in een genezende en duurzame omgeving. Door de afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde & PET-onderzoek samen te voegen, zal het ware potentieel van hybride beeldvormingstechnieken voor patiënten worden gerealiseerd.