Junior stralingsdeskundige

Wil jij worden opgeleid tot Stralingsdeskundige en zet jij je straling hygiënische kennis en kunde in om mee te helpen in snelle en effectieve diagnostiek?

Werkomgeving

BV Cyclotron VU (www.cyclotron.nl) is gevestigd op de campus van de Vrije Universiteit in Amsterdam en bestaat uit ongeveer 35 medewerkers. Met onze 3 cyclotrons en diverse GMP-faciliteiten produceren wij in opdracht radiofarmaca en radionucliden voor humaan gebruik. Ons voornaamste product is FDG, waarbij radioactief materiaal dat aan suiker gekoppeld wordt zodat artsen met een PET camera bij patiënten tumoren en mogelijke uitzaaiingen kunnen detecteren. Omdat wij radioactief materiaal produceren dat een korte halfwaarde heeft en wij alleen in opdracht produceren kennen we een zeer afwisselende en soms wat hectische werkomgeving. Door de korte halfwaardetijd mag er niet teveel tijd zitten tussen de levering van onze producten en het gebruik in ziekenhuizen. Hierbij is het essentieel dat de productiemiddelen in zeer goede staat verkeren.

Werkzaamheden

Als Stralingsdeskundige ben je medeverantwoordelijk voor de (stralings)veiligheid binnen de BV Cyclotron en zijn je voornaamste taken en verantwoordelijkheden:

 • Het vervangen van de coördinerend deskundige bij diens afwezigheid;
 • Het onderhouden, registreren en rapporteren van permanente omgevings- en persoonsmonitoring;
 • Trainen van personeel op het gebied van stralingsveiligheid;
 • Het uitvoeren van besmettingscontroles aan ingekapselde bronnen, ruimten en objecten;
 • Onderhouden van contacten met externe bedrijven voor het inplannen van onderhoud, validatie of reparatie van apparatuur;
 • Je werkt volgens de geldende wetgeving voor o.a. stralingveiligheid, cGMP en ARBO;
 • Het op juiste wijze afvoeren van RA materiaal en afval;
 • Implementeren van veranderingen, na goedkeuring van de Coördinerend deskundige, die tot doel hebben om de bedrijfsprestaties te verbeteren.

Jouw profiel

Wij zoeken een Stralingsdeskundige die de volgende kennis en ervaring met zich meebrengt:

 • Afgeronde studie op HBO niveau, MBRT studierichting nucleaire geneeskunde/ radiotherapie/ radiologie of een afgeronde MBO+ studie aangevuld met stralingsdeskundigheid niveau 3 of de bereidheid deze te behalen;
 • Diploma coördinerend stralingsdeskundige of stralingsdeskundigheid niveau 3 of de bereidheid deze te behalen;
 • Je beschikt over uitstekende planning-, organisatie- en projectmanagementvaardigheden;
 • Je kunt helder, bondig en duidelijk kunnen communiceren in woord en geschrift in het Nederlands en het Engels;

Je bent bereid om in wissel- en bereikbaarheidsdiensten te werken.

Wij bieden

Salarisschaal 8: 2529 tot 3391 euro bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).

Wij bieden in eerste instantie een contract voor de duur van één jaar dat bij goed functioneren kan worden omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd. Je krijgt een aanstelling bij BV Cyclotron VU en wij volgen de cao en arbeidsvoorwaarden van VUmc. De wervingsprocedure wordt door VUmc uitgevoerd.

Interesse?

Bel of mail ons gerust! Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Karin Hertgers- van Zuuk, Head of radiation safety and H&S of Maria Vosjan, Manager Operations, via 020-4449135. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Faisca Stuiver, corporate recruiter, via 020-4445635. Je kunt uiterlijk tot en met 21 augustus solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.