Radiochemisch analist (36 uur)

BV Cyclotron VU (www.cyclotron.nl) is gevestigd op de campus van de Vrije Universiteit in Amsterdam en bestaat uit ongeveer 35 medewerkers. Met onze 3 cyclotrons en diverse GMP-faciliteiten produceren wij in opdracht radiofarmaca en radionucliden voor humaan gebruik. Ons voornaamste product is FDG, waarbij radioactief materiaal dat aan suiker gekoppeld wordt zodat artsen met een PET camera bij patiënten tumoren en mogelijke uitzaaiingen kunnen detecteren. Omdat wij radioactief materiaal produceren dat een korte halfwaarde heeft en wij alleen in opdracht produceren kennen we een zeer afwisselende en soms wat hectische werkomgeving. Door de korte halfwaardetijd mag er niet teveel tijd zitten tussen de levering van onze producten en het gebruik in ziekenhuizen. Hierbij is het essentieel dat de productie vlekkeloos verloopt.

Functieomschrijving
Als radiochemisch analist ben je verantwoordelijk voor het produceren van diverse producten zijn je voornaamste taken en verantwoordelijkheden:

 • Bedienen van Cyclotrons en diverse apparaten;
 • Synthese van de radioactieve producten;
 • Analyseren van de radioactieve producten;
 • Verpakken en verzenden van de radioactieve producten;
 • Schoonmaak van GMP laboratoria;

Naast deze productiewerkzaamheden worden er door de analist neventaken uitgevoerd die kunnen bestaan uit o.a. validatie, onderhoud, documentenbeheer en kwaliteitsaspecten. De werkzaamheden worden vanuit een hecht teamverband in een grote mate van zelfstandigheid uitgevoerd.
De werkzaamheden zullen zowel op de dag als in de nacht plaatsvinden.

Profiel
Wij zoeken een Radiochemisch analist die de volgende kennis en ervaring met zich meebrengt:

 • Afgeronde MBO 4 opleiding Analytische Chemie;
 • Je hebt circa 5 jaar relevante werkervaring, idealiter met ioniserende straling;
 • Je hebt kennis HPLC, GC, TLC, GMP en aseptische bereidingen;
 • Je hebt de cursus stralingsdeskundigheid niveau 5 afgerond of bent bereid deze te
  volgen;
 • Je kunt helder, bondig en duidelijk communiceren in woord en geschrift in het
  Nederlands en het Engels;

Arbeidsvoorwaarden
Salarisschaal 7: min EUR 2.178 tot max EUR 2.950 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).

Wij bieden in eerste instantie een contract voor de duur van één jaar dat bij goed functioneren kan worden omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd. Je krijgt een aanstelling bij BV Cyclotron VU en wij volgen de cao en arbeidsvoorwaarden van VUmc. De wervingsprocedure wordt door VUmc uitgevoerd. Voor meer informatie over de arbeidsvoorwaarden zie www.werkenbijvumc.nl/arbeidsvoorwaarden

Contactinformatie
Voor meer informatie over de vacature kun je terecht bij Maria Vosjan, Manager Operations via telefoonnummer 020-4449141 of met Johan van Westendorp, Head of finances & logistics via telefoonnummer 020-4449119.

Solliciteren
Je kunt uiterlijk tot en met 20 augustus 2018 solliciteren.